Fenyőpinty - Fringilla montifringilla - Budai Arborétum
Budai Arborétum
Fenyőpinty - Fringilla montifringilla
Last modified: 23. February 2022
Fenyőpinty - Fringilla montifringilla
Pintyfélék családja – Fringillidae
A fenyőpinty – nevéből is adódóan – az északi területek, tajgák lakója, hazánkban ősztől tavaszig, rendszeres téli vendégként fordul elő, ebben az időszakban találkozhatunk vele a Budai Arborétumban is.
A fiókanevelés időszakában elsősorban rovarokkal táplálkozik, az év többi részében magokat és bogyókat fogyaszt. Tollazatán a szürke és a narancssárga szín mintázatot alkot, hasa alja fehér vagy szürkéskék. Az őszi-téli időszakban nagyobb csapatokban vándorol az élelemben gazdagabb déli területek felé. Hazánkban védettséget élvez.
This Website Uses Cookies
We use cookies and similar technologies to deliver personalized content, analyze trends, administer the site, track user movements on the site, and collect demographic information about our user base as a whole. Accept all cookies for the best possible experience on our website or manage your preferences.
Visit our Privacy Policy