Házi rozsdafarkú - Phoenicurus ochruros - Budai Arborétum
Budai Arborétum
Házi rozsdafarkú - Phoenicurus ochruros
Last modified: 23. February 2022
Házi rozsdafarkú - Phoenicurus ochruros
Légykapófélék családja – Muscicapidae
A Kárpát-medence teljes területén gyakori, védett madár. Többnyire márciustól októberig tartózkodik nálunk, de egyes egyedei át is telelnek. Az emberek közelségéhez jól alkalmazkodott, gyakran épületek eresze alatti résekben is költ.
Karcsú és egyenes tartású madár, nevét vörös farktollairól kapta, melyeket gyakran rezegtet.
Elsősorban rovarokkal és pókokkal táplálkozik, ezekre vagy valamilyen magaslatról les, vagy a földön ugrálva kutat utánuk.
This Website Uses Cookies
We use cookies and similar technologies to deliver personalized content, analyze trends, administer the site, track user movements on the site, and collect demographic information about our user base as a whole. Accept all cookies for the best possible experience on our website or manage your preferences.
Visit our Privacy Policy